Şehitler Hakkında Açıklamalar

Açıklama-1 (04.05.2008)

Yurtsever Halkımıza;

Özgürlük hareketimizde emekleriyle, yetenekleriyle, bilinçleri ve yürekleriyle mücadele ederek, en değerli olanı, canlarını tereddütsüz ortaya koyarak şehitler kervanına katılan yoldaşlarımızın belgelerini hem resmi bir düzeyde ilan etmek için hem de sizlere ulaştırmak için şehitler sitemizi hazırladık.

Bu sitede 2003 yılından itibaren şehit düşen yoldaşlarımızın dosyalarını imkanlar ölçüsünde ortaya koymaya, sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz.

Bu çalışmayı yaparken tabi ki geçmişten gelen birçok acı gerçekliklerin tekrardan yaşanmaması için imkanlarımızı ve duyarlılıklarımızı birleştirerek sizlere ulaşıyoruz.

Bu çalışma, bir nevi geçmiş mücadele yıllarında büyük kahramanlık sergileyerek şahadete ulaşan yoldaşlarımıza karşı bir özeleştiri çalışmasıdır. Elimizde bilgileri ve fotoğrafları bulunmayan binlerce yoldaşımızın akıbetlerini araştırma komisyonları bir yandan çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ederken, diğer yandan güncel yaşanan yoğun savaş içerisinde şahadete ulaşan yoldaşlarımızın materyallerini de güçlü tutmak bizim en büyük, en kutsal çalışmalarımızdan birisidir. Bu çalışma içerisinde eksikler de olsa, elden gelen tüm çabalar bunların tekrarlanmaması için harcanan yoğun çabalardan ibarettir.

Bilindiği gibi Kürdistan’daki gerilla eylemlilikleri, operasyonlar ve çatışmalar günlük olarak televizyona yansıyor. Yaşanan bu savaş ve eylemlilikler içerisinde yoldaşlarımızın şahadeti olduğunda bu durumlar haberler ekseninde televizyonda yayınlanıyor. Ancak yıl içerisinde ortaya çıkan çatışma, operasyon ve gerilla eylemliliklerinde yaşanan şahadetlerin hepsinde aynı anda bir netleşme yaşanmayabiliyor. Koşullardan kaynaklı bazen yoldaşlarımızın şahadet durumları sonradan netleşebiliyor.

Şehitlerimizin er ya da geç, bulunan bütün materyalleri ile birlikte ilan edildiği tek yer Şehitler Sitemizdir. Şehitlerimizi en resmi düzeyde net bir şekilde ilan ettiğimiz yer olan bu sitede, yoldaşlarımızın vesikalık fotoğrafları dışında silahlı fotoğraflarını ve görüntülerini yayınlıyoruz.

Yoldaşlarımızın dosyalarında yaşanan eksikler konusunda, yanlış bilgilerin düzeltilmesi konusunda, daha fazla materyal alma istemi, ve ayrıntılı bilgi alma konularında paylaşmak istediğiniz bütün hususları bizlere yazabilirsiniz. Böyle bir diyalog ile, oluşacak birçok soru işaretine zamanında cevap verme durumu gelişecektir.

Halkımızın göstereceği duyarlılığa cevap, güvene de layık olacağımızı belirtiyoruz.

HPG ARŞİV MERKEZİ

Kategori: Açıklamalar